Ponta deschide lista candidaților PSD Dâmbovița pentru Camera Deputaților

7 oct. 2024
Vizualizari: 715

Depunerea candidaturilor pentru parlamentare și prezidențiale se dovedește a fi un veritabil spectacol, atât prin mutările de pe scena politică, cât și prin respingerea unor candidaturi. Fostul lider social-democrat, Victor Ponta, revine în PSD și deschide în 2024 lista candidaților PSD Dâmbovița pentru Camera Deputaților.

„Victor Ponta a fost propus pe listele de candidați la alegerile parlamentare de organizația PSD Târgoviște. Ponta a precizat că a rămas în relații foarte bune cu mulți dintre liderii din PSD Dâmbovița, cu mulți primari și membri de partid din județ”, relatează Agerpres

Ponta a explicat jurnaliștilor că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost cel care l-a îndemnat să reintre activ în politică.

„După ce mi-a zis că va candida la funcția de președinte, i-am spus: «bine, te votez!», «Nu, nu, zice, lasă comoditatea, lasă golful la Niculești, lasă conferințele internaționale, vino și spune-le oamenilor de ce, de data asta, să nu mai facă aceeași greșeală: ne e bine cu candidatul PSD, dar nu votăm PSD»”, a mai spus Ponta, relatează Agerpres.

Biroul Electoral Central a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Șoșoacă pentru alegerile prezidențiale, scrie Libertatea. Decizia BEC vine la doar o zi după ce și prima candidatură a Dianei Șoșoacă a fost respinsă de Curtea Constituțională.

„În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, a admis contestațiile formulate de doamna Amalia Bellantoni și domnul Mihai Gheorghe Ursa și a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024, cu privire la înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024”, se arată în comunicatul transmis de CCR sâmbătă, notează Libertatea.

„În replica, Diana Șoșoacă i-a acuzat pe judecătorii de la CCR că ar fi luat decizia pe baza articolelor de presă și a opiniilor jurnalistice. Termenul de depunere a contestațiilor față de candidaturile înscrise la BEC pentru alegerile prezidențiale se încheie peste două zile”, mai scrie Libertatea.

De altfel, România liberă prezintă situația candidaturilor admise de BEC.

„Până în prezent, pentru alegerile prezidențiale din 2024 din România, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul Electoral Central (BEC). Printre candidații validați se numără George Simion, Elena Lasconi, Nicolae Ciucă, Călin Georgescu, Kelemen Hunor, Mircea Geoană și Diana Șoșoacă. Cu toate acestea, candidatura Dianei Șoșoacă a fost ulterior respinsă de Curtea Constituțională a României (CCR)”, relatează România liberă.

„Termenul-limită pentru validarea tuturor candidaturilor este 10 octombrie 2024, iar BEC are 48 de ore să se pronunțe asupra dosarelor recent depuse. Printre cei care și-au înregistrat recent candidaturile se află Silviu Predoiu, Oana Crețu, Sebastian-Constantin Popescu, Alexandra-Beatrice Bertalan-Păcuraru, Ciprian-Romeo Mega și Răzvan-Nicolae Constantinescu”, mai scrie România liberă.

„Candidatura lui Miron Cozma a fost respinsă de Biroul Electoral Central (BEC), iar Diana Șoșoacă a fost exclusă din competiția prezidențială după ce Curtea Constituțională a admis o contestație împotriva candidaturii sale”, mai arată România liberă.

Comisia Europeană a anunțat luni că a aprobat schema României, în valoare de 500 milioane de euro, de sprijinire a investițiilor în noi capacități de producție de biocombustibili.

„Măsura va sprijini investițiile în noi capacități de producție de biocombustibili avansati, și anume bioetanol, combustibili durabili pentru aviație și ulei vegetal hidrotratat. Prin sprijinirea biocombustibililor avansați, măsura va avea ca efect reduceri semnificative ale emisiilor de gaze cu efect de seră, limitând în același timp impactul asupra agriculturii în comparație cu biocombustibilii convenționali produși din culturile alimentare. Comisia a decis că schema României este în linie cu condițiile stabilite în Cadrul temporar de criză și de tranziție privind ajutoarele de stat (TCTF). În special, ajutorul va sprijini accelerarea dezvoltării energiei regenerabile și, prin urmare, va contribui la îndeplinirea obeictivelor de mediu și energie ale UE, va respecta intensitatea maximă a ajutorului și nu va fi acordată mai târziu de 31 decembrie 2025”, relatează Agerpres.

Agenția internațională de rating Fitch a atribuit Republicii Moldova un rating de țară B+ cu perspectivă stabilă.

„Potrivit raportului Fitch, ratingul B+ al Moldovei reflectă angajamentul autorităților de a menține stabilitatea macroeconomică și financiară, nivelul scăzut al datoriei publice și accesul facil la finanțare externă”, notează Evenimentul zilei.

Totuși, „acești factori sunt contrabalansați de expunerea ridicată la tensiuni geopolitice din cauza războiului din Ucraina vecină, a unui conflict înghețat și a riscului de interferență străină destabilizatoare în politica internă, precum și a unui deficit de cont curent (DCC) structural mare și a unei datorii externe nete ridicate”, afirmă Fitch, mai scrie Evenimentul zilei.

Seară liniștită!

Ponta deschide lista candidaților PSD Dâmbovița pentru Camera Deputaților was last modified: octombrie 7th, 2024 by Claudiu Pamuc
Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Noutati editoriale

  • Noutati editoriale ujmag
Vezi tot

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: