Dezbatere Dezbateri jurisprudențiale – Probleme de practică neunitară în relația cu profesia de executor judecătoresc

14       0

Dezbateri jurisprudențiale – Probleme de practică neunitară în relația cu profesia de executor judecătoresc 📅 01 ianuarie 1970 Dezbateri jurisprudențiale – Probleme de practică neunitară în relația cu profesia de executor judecătoresc

Data 01 ianuarie 1970
Locația Online, 15:00

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dezbateri Jurisprudențiale  un proiect editorial inedit care vine în sprijinul profesioniștilor dreptului pentru clarificarea unora dintre cele mai spinoase, noi și provocatoare probleme practice. 

Dinamica relațiilor sociale, complexitatea și dificultatea cauzelor deduse judecății, precum și rafinarea raporturilor juridice generează inevitabil întrebări, frământări, căutări și, de multe ori, soluții divergente ale instanțelor judecătorești. 

Conceput în jurul nevoilor și așteptărilor practicienilor, proiectul abordează domenii juridice diverse, oferind un cadru unitar și echilibrat pentru analiza problemelor practice. La fiecare ediție, specialiști recunoscuți – teoreticieni și practicieni – propun soluții aplicabile și bine fundamentate pentru a sprijini comunitatea juridică. 

Moderatorul acestei ediții – dedicată organizării profesiei de executor judecătoresc – prof. univ. dr. Evelina Oprina (Facultatea de Științe Juridice și Administrative, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”; director, Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române; director, Revista română de jurisprudență) a propus tema „Probleme de practică neunitară în relația cu profesia de executor judecătoresc”. 

Prof. univ. dr. Evelina Oprina este o personalitate marcantă a științelor juridice din România, cu o vastă experiență academică și practică. În calitate de profesor la Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”, contribuie activ la formarea generațiilor viitoare de juriști, punând un accent deosebit pe clarificarea și aprofundarea problemelor complexe ale dreptului. Totodată, în calitate de director al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, coordonează studii de referință care aduc soluții inovatoare și răspunsuri la provocările din domeniul juridic.

Tema propusă reflectă preocupările sale constante pentru uniformizarea practicii judiciare și consolidarea cadrului juridic aplicabil profesiilor juridice. Activitatea sa ca director al Revistei române de jurisprudență subliniază angajamentul față de identificarea și analiza deciziilor relevante din jurisprudența națională, contribuind astfel la promovarea unei aplicări coerente a normelor legale în domeniul executării silite. Această temă este esențială pentru întărirea colaborării între profesiile juridice și pentru asigurarea unui act de justiție eficient și predictibil.

Pentru o dezbatere completă și echilibrată, invitații acestei ediții sunt avocați specializați și judecători, dar și un executor judecătoresc, care vor aduce în discuție atât provocările practice, cât și soluțiile posibile. 

 

Dezbateri jurisprudențiale – Probleme de practică neunitară în relația cu profesia de executor judecătoresc was last modified: decembrie 19th, 2024 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Noutati editoriale

  • Noutati editoriale ujmag
Vezi tot

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: