Crin Antonescu: „Privesc această campanie electorală ca pe un non-eveniment”

28 oct. 2024
Vizualizari: 1295

Deschidem Revista din această seară cu o serie de declarații ale fostului fostul lider al Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, care, fiind invitat la emisiunea Gândul Exclusiv, a făcut declarații tranșante cu privire la actuala campanie electorală.

„Privesc această campanie electorală ca pe un non-eveniment, eu nu mai aștept nimic de la ea, nu mai am nicio speranță”, a spus Crin Antonescu, scrie Gândul.

„Crin Antonescu a punctat faptul că, în loc să se dezbată idei și strategii care ar putea fi de interes pentru cetățenii români, campania electorală este marcată de „discuții irelevante” și „banalități” care deturnează atenția de la adevăratele probleme”, mai arată Gândul.

„În momentul în care nici vorbă să discutăm vreo idee, nici vorbă să discutăm vreo strategie, nici vorbă să discutăm lucruri care, eventual, ar putea interesa această lume românească, această societate, începem să discutăm ce spune domnul Becali că ar fi discutat într-o discuție privată. Și de aici să ajungem la aprecieri de importanță geopolitică”, a explicat Antonescu, mai notează Gândul.

Crin Antonescu a  comentat și despre provocările pe care le întâmpină PNL și candidatul său la alegerile prezidențiale.

„Partidul Național Liberal și candidatul Ciucă nu ar fi avut altceva de făcut și n-ar avea în continuare, deși eu, repet, mi-am pierdut speranța, decât să-i convingă pe români că sunt mai buni, mai de încredere decât Simion, decât Ciolacu, decât ceilalți”, a declarat Crin Antonescu, scrie Gândul.

În opinia fostului lider liberal, Crin Antonescu, PNL nu poate elimina automat toți contracandidații, ci trebuie să-și câștige locul în cursă.

„Noi n-avem cum să eliminăm toți candidații, să rămână eventual Nicolae Ciucă cu Rareș Bogdan, pentru ca atunci, eventual, domnul Ciucă să aibă prima șansă”, a mai adăugat Crin Antonescu, notează Gândul.

Să fie vorba despre o promisiune electorală, sau nu? Premierul Marcel Ciolacu a susținut, la o întâlnire cu Asociația Municipiilor din România, că nu va crește sub nicio formă TVA.

„Partea bună este că nu se va mări niciun TVA și nu voi repeta experiența domnului Emil Boc, care automat duce și la inflație, ducând, de fapt, la o inechitate socială, deoarece costurile se răsfrâng în egală măsură atât asupra celor cu venituri mici, cât și asupra celor cu venituri mari”, afirmă Ciolacu, scrie Gândul.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale Nuclearelectrica din 14 noiembrie se află aprobarea contractului pentru realizarea unităților 3 și 4 de la Cernavodă, care va fi semnat cu consorțiul internațional format din companiile Fluor și Sargent & Lundy din Statele Unite ale Americii, Atkins Realis din Canada și Ansaldo din Italia.

„Sper că v-am obișnuit cu veștile bune de la Ministerul Energiei. Aceasta le depășește pe toate și este cu siguranță cea mai mare realizare a mandatului meu ca ministru al Energiei: visul unităților 3 și 4 de la Cernavodă devine realitate, după decenii de așteptare. În ultimele luni, au fost negocieri complexe între echipele Energonuclear, compania de proiect, și consorțiul internațional selectat pentru realizarea investiției. Vineri, Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica a votat în unanimitate pasul următor, iar ministerul a solicitat suplimentarea ordinii de zi pentru AGA Nuclearelectrica din 14 noiembrie cu aprobarea contractului pentru realizarea unităților 3 și 4, care va fi semnat într-un cadru special, cu ocazia COP 29, la Baku. Investiția în reactoarele 3 și 4 a fost blocată timp de decenii”, a anunțat luni ministrul Energiei, Sebastian Burduja, pe pagina sa de Facebook, scrie Agerpres.

Tot mai des auzim vorbindu-se despre un război hibrid purtat de Rusia pentru a-și păstra controlul asupra unor țări din fostul URSS. După publicarea primelor rezultate a alegerilor din Georgia, președintele aceste țări reclamă intervenția Rusiei în vicierea rezultatului alegerilor și vorbește despre un război hibrid purtat de ruși, împotriva Georgiei.

„O nouă formă de război hibrid, testată pe poporul georgian”, a numit Președintele Georgiei, Salome Zourabișvili alegerile parlamentare de sâmbătă, scrie Libertatea.

„A fost o fraudă totală, o confiscare a voturilor dumneavoastră. Am devenit martori și victime ale unei operațiuni speciale rusești, un război hibrid care a fost purtat împotriva poporului nostru, împotriva țării noastre”, a spus președintele Salome Zurabișvili, arată Libertatea.

„Trebuie să fim uniți și să spunem că nu recunoaștem aceste alegeri, nu tolerăm Rusia și invadarea Georgiei în această formă. Vom sta împreună. Ei sunt cu mine și eu sunt cu ei. Aș dori să vă invit pe toți în (Piața Rustaveli) mâine, la ora 19.00, ca să putem spune împreună, să anunțăm lumii întregi că nu recunoaștem aceste alegeri, apărăm legea constituțională”, a anunțat Salome Zurabișvili, mai scrie Libertatea.

„Potrivit rezultatelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, guvernarea Visul Georgian – Georgia Democrată a primit 53,92% (1.118.836 voturi) la alegerile parlamentare. La o conferință de presă sâmbătă seara, liderii coaliției de opoziție au numit rezultatele alegerilor o ‘lovitură de stat constituțională’. Primii 20 de candidați de pe lista blocului de opoziție pro-european Coaliția pentru Schimbări au renunțat duminică la mandatul de deputat în semn de protest față de rezultatele alegerilor parlamentare de sâmbătă, în care a câștigat partidul de guvernământ Visul Georgian, despre care opoziția acuză că este apropiat de Kremlin”, transmite EFE, citată de Libertatea.

„Washingtonul și Bruxellesul cer o anchetă cu privire la posibile fraude electorale, după victoria Partidului prorus Visul Georgian în alegerile legislative de sâmbătă din Georgia”, relatează AFP, scrie News.ro.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

„Ne asociem apelurilor lansate de către observatori internaționali și locali în favoarea unei anchete aprofundate cu privire la toate informațiile despre încălcări în cadrul alegerilor”, a anunțat într-un comunicat secretarul de stat american, Antony Blinken, arată News.ro.

„Președintele în exercițiu al Consiliului European Charles Michel a îndemnat, la rândul său, să «ancheteze rapid» cu privire la «nereguli» în mod «transparent și independent»”, mai notează News.ro.

Conștientă de noile amenințări globale, Uniunea Europeană înființează o agenție proprie de spionaj extern.

„Oficialii Uniunii Europene analizează noi amenințări și implementează măsuri pe baza surselor deschise și a informațiilor pe care cele 27 de state membre au convenit să le împărtășească. În acest context, UE intenționează să își creeze un serviciu propriu de informații externe, menit să completeze activitățile agențiilor naționale și să răspundă mai eficient provocărilor de securitate, în special acțiunilor tot mai agresive ale Rusiei împotriva statelor care sprijină Ucraina”, notează Bloomberg, citată de România liberă.

„Proiectul, promovat de fostul președinte finlandez Sauli Niinistö, presupune extinderea Centrului de Informații și Situație al Uniunii Europene (INTCEN), care raportează direct Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate. Noua structură va colecta date de la serviciile naționale de informații și va emite recomandări pentru instituțiile UE, sprijinind astfel identificarea riscurilor și reacțiile rapide în situații de criză. Totodată, UE ar putea impune restricții de călătorie pentru diplomații din țări terțe, suspectați de implicare în sabotaj sau activități de spionaj. Deja, Polonia a restricționat deplasările diplomaților ruși și a închis Consulatul General al Rusiei din Poznan, pe astfel de suspiciuni. Deschiderea propriei agenții de spionaj face parte din eforturile UE de a întări securitatea și apărarea blocului comunitar, în fața unor riscuri tot mai mari, inclusiv acțiunile agresive ale Rusiei, tensiunile din Orientul Mijlociu și preocupările legate de influența Chinei. În iunie, statele baltice și Polonia au cerut UE să construiască o linie de apărare de-a lungul graniței cu Rusia și Belarus pentru a proteja Europa de amenințările militare și hibride”, mai scrie România liberă.

În încheierea Revistei, vă invităm la Ateneul Român. Violonista Sarah Nemțanu și dirijorul polonez Jacek Rogala deschid Stagiunea Regală 2024 cu un concert extraordinar la Ateneul Român, pe 3 noiembrie, de la ora 19:00.

„Conform unui comunicat transmis, luni, deschiderea celei de-a douăsprezecea Stagiuni Regale, un eveniment de tradiție în peisajul muzical bucureștean, se desfășoară sub egida Sezonului Cultural România-Polonia 2024-2025, un program bilateral menit să consolideze relațiile culturale dintre cele două țări și să promoveze schimburile artistice. Concertul va fi o ocazie unică de a explora muzica poloneză prin prisma uverturii operei «Jadwiga, regina Poloniei» a compozitorului Karol Kurpiński – pentru prima dată programată în România de Camerata Regală, dar și de a redescoperi capodopere precum «Concertul pentru vioară» de Jean Sibelius în interpretarea violonistei franceze de origine română Sarah Nemțanu, și bine-cunoscuta «Simfonie a VI-a în fa major op.68 ‘Pastorala’»”, de Ludwig van Beethoven”, relatează Cotidianul.

Seară liniștită!

Crin Antonescu: „Privesc această campanie electorală ca pe un non-eveniment” was last modified: octombrie 28th, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Noutati editoriale

  • Noutati editoriale ujmag
Vezi tot

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: