12905133854Jaqn.jpg

Cod: 4174

Editura: Editura Wolters Kluwer

Data aparitiei: 2010

Colectia: Ad Litteram

Pagini: 408

Disponibilitate: rezervare

Forta majora in raporturile de munca

Autor:Valeriu Zanfir

Pentru prima data este supusa doctrinarilor si practicienilor din domeniul dreptului o lucrare ampla, temeinic documentata, ancorata in cerintele practicii social-juridice, care acopera intr-o masura cuprinzatoare subiectul dificil al fortei majore in raporturile de munca. Autorul nu omite anumite probleme, nu se fereste sa le abordeze frontal, propune interpretari si solutii rationale, pragmatice, cu o puternica si notabila dimensiune teoretica, dar si practica.

Contributia esentiala a lucrarii, care merita a fi subliniata cu deosebire, rezida in aceea ca se pun in lumina variatele aspecte pe care le poate infatisa in practica notiunea de forta majora in raporturile de munca. Sunt identificate solutii ingenioase, unele cu reala utilitate pentru o posibila interventie legislativa, care sa imbunatateasca actualul cadru reglementar in privinta fortei majore si a efectelor acesteia in relatiile dintre angajator si salariati.

In sinteza, retinand si faptul ca un merit incontestabil al lucrarii il constituie vasta documentare de drept comparat, care alcatuieste un suport solid pentru formularea propunerilor de lege ferenda, lucrarea reprezinta o monografie cu pronuntat caracter de actualitate, o abordare inedita, deosebit de utila in egala masura teoreticienilor si practicienilor in domeniul dreptului (al muncii, in special). 

Carti din aceeasi colectie