1264581553DxJmt.jpg

Cod: 3092

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2010

Colectia: II. Cursuri universitare

Pagini: 350

Disponibilitate: rezervare

Curs de drept notarial

Lucrarea colegului notar dr. Ioan Popa intitulata "Curs de drept notarial" reprezinta o notabila incercare a autorului de a trece in revista multitudinea problemelor legate de activitatea notariala.
 
In lucrare "Curs de drept  notarial" se remarca efortul practicianului in domeniul notarial, de a imbina problemele teoretice cu cele rezultate din activitatea cotidiana.

O prima problema incitanta, supusa atentiei cititorilor este daca exista o disciplina a dreptului notarial. In sustinerea unui raspuns afirmativ sunt invocate toate cercetarile intreprinse in acest domeniu.

Partea cea mai substantiala a lucrarii se refera la actele notariale si la procedura de indeplinire a acestora. Autorul trece in revista toate procedurile notariale, dar pune accentul pe acelea care se bucura de pondere si  importanta in aceasta activitate: autentificarea actelor si procedura succesorala.

In incheiere, autorul se refera la formele de control care se exercita asupra activitatii notariale insistand asupra rolului pe care il au Camerele si Uniunea in exercitarea controlului profesional  administrativ. Arhiva si evidenta financiar-contabila a biroului notarial incheie problematica tratata.

Toate aceste abordari recomanda lucrarea ca un reper in domeniul activitatii notariale, o carte complexa si utila care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca niciunui practician din domeniul dreptului. In egala masura "Cursul de Drept notarial" vine in ajutorul tinerilor notari, cunoscatori mai ales a abordarii teoretice a problemelor, pe care ii conecteaza la practica notariala. Notar public Dumitru Viorel Manescu
Presedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania

Carti din aceeasi colectie